Noua colectie SS24 este disponibila pe site !

Despre noi

Avand la baza modelul finlandez, misiunea Woolver este de a inspira libertate, stabilitate, siguranta si egalitate prin fiecare produs din catalogul sau. Hainele sunt relaxate si comode in culori naturale, usor de asortat, cu un aer earthy si atemporal – alegerea multor parinti din Romania.

Influentele scandinave nu se opresc numai la ideologie, ci se vad si in selectia si provenienta materialelor. Lana merinos este prezenta in colectiile fiecarui sezon datorita proprietatii sale de a regla in mod natural temperatura corpului- pe scurt, asigura un mediu cald si placut atunci cand este frig si are un efect racoritor cand este cald.

Un aspect caruia ii oferim multa atentie este impactul pe care il au hainele noastre asupra mediului, de cand sunt create, pana dincolo de purtare. Ca atare, incercam sa subliniem acest aspect in toate etapele procesului de creatie. 

Un model cu adevarat sustenabil nu se rezuma numai la produsul finit, ci si la dezvoltare, productie si distributie. Prea multe haine sunt create pentru a fi la moda o scurta perioada, iar apoi a fi aruncate. La Woolver, propunem o reintoarcere la un stil minimalist; un stil in care noi definim hainele, nu ele pe noi. De aceea, fiecare colectie este gandita pentru a putea fi purtata oricand, oriunde, de mai multe generatii, fara a face rabat de la stil sau calitate.

Materiale

Primii ani de viata sunt cei mai importanti pentru dezvoltarea copilului, adaptarea la noul mediu de viata trebuie sa fie ultima sa grija. Woolver se straduieste sa produca articole care faciliteaza flexibilitatea si libertatea copilului de a descoperi, a invata si a se juca dupa pofta inimii, nicidecum sa ii restranga mobilitatea. Ca atare, materialele sunt alese in functie de proprietatile lor, numai cele naturale fiind acceptate: lana merinos, matase, in.

Lana merinos, care in ultimii ani a luat cu asalt industria modei, dobandindu-si reputatia ca cea mai fina lana poate fi utilizata atat ca strat exterior, cat si ca strat de baza fiind foarte blanda cu pielea delicata a copilului. In plus, are capacitatea de a absorbi apa in proportie de pana la 40% din greutatea proprie fara a oferi o senzatie de umezeala. In comparatie cu lana, bumbacul absoarbe doar 8%.

Matasea este o fibra puternica, asigurand un grad de confort impotriva umezelii asemanator cu cel al lanii merinos. Aceasta poate fi utilizata atat in sezonul rece, cat si in cel cald, fiind un bun isolator termic, dar totusi lasand pielea sa respire.

Inul este un material utilizat cu preponderenta vara, datorita calitatii sale de a fi foarte prietenos cu pielea la temperaturi inalte. Aceasta tesatura asigura un efect racoritor si previne supraincalzirea corpului, absoarbe umezeala si, probabil cel mai important, asigura o protectie naturala impotriva razelor UV.