Noua colectie SS24 este disponibila pe site !

Sustenabilitate

 

                                               

Adevarata semnificatie a sustenabilitatii, in contextul industriei vestimentare, este adesea ignorata, fiind interschimbabila cu o productie etica si eco-friendly. La Woolver, stim ca responsabilitatea unui brand nu se rezuma numai la asta. De aceea, acordam multa atentie impactului pe care il au hainele noastre, de cand sunt create, pana dincolo de purtare. Ca atare, incercam sa subliniem acest aspect in toate etapele procesului de creatie.

Un model cu adevarat sustenabil nu se rezuma numai la produsul finit, ci si la dezvoltare, productie si distributie. Ca un brand tanar, avem constant de infruntat obstacole, dar asta nu inseamna ca neglijam procesul nostru de perfectionare.

 

 Fibre naturale de origine animala si vegetala

Hainele noastre sunt produse din fibre naturale obtinute in armonie cu mediul inconjurator de la plante si animale. In colectiile noastre veti gasi adesea lana fiarta, lana merinos si in, toate provenite de la producatori europeni alesi cu grija in concordanta cu legislatia Uniunii Europene. In egala masura, avem grija sa asiguram siguranta si sanatatea angajatiilor nostri.

Lana fiarta este unul din materialele noastre preferate in sezoanele racoroase. Si pe buna dreptate- are capacitatea de a asigura confort termic indiferent de variatiile de temperatura, este surprinzator de usoara in ciuda densitatii mari si are proprietati naturale antibacteriane. Mai uimitor de atat este felul in care lana fiarta este produsa, pentru ca aceasta tesatura are nevoie doar de apa, caldura si un pic de sapun, evitand in mod deliberat substantele chimice pe care nu le-am vrea in contact cu pielea noastra. In plus, ca dovada a dedicarii nostre fata de calitatea materialelor, din 2020, folosim numai lana fiarta certificata Woolmark (cea mai importanta certificare a calitatii fibrelor de lana).

Lana merinos, foarte simpatic denumita baby wool pentru aspectul si textura sa catifelata, este prezenta in toate colectiile Woolver indiferent de anotimp. Datorita densitatii sale mari si a structurii fibrelor, lana merinos absoarbe apa in proportie de pana la 40% din greutatea proprie fara a oferi o senzatie de umezeala si asigura confort termic continuu purtatorului. In prezent, toate articolele realizate din lana merinos sunt certificate Oeko-Tex Standard 100, ceea ce inseamna ca materialul nu a fost produs sau tratat folosind substante chimice daunatoare.

Inul este o fibra naturala, rezultata din prelucrarea plantei cu acelasi nume, asociat adesea cu sezonul cald, datorita proprietatii sale de a absobi umezeala. Mai putin cunoscute sunt proprietatile sale hipoalergenice, ideale pentru persoanele cu piele sensibila, faptul ca nu necesita la fel de multa intretinere, pentru ca respinge petele si mirosurile neplacute si protectia sa naturala impotriva razelor UV. In plus, asemanator lanii merinos, tesaturile de in folosite sunt certificate Oeko-Tex Standard 100.

Marketing sustenabil

Grija pentru un viitor sustenabil nu se rezuma doar la articolele vestimentare. Din 2020, am inceput sa folosim ambalaje din materiale biodegradabile, reducand considerabil cantitatea de plastic utilizata.

Clasic. Natural. Rezistent.

Prea multe haine sunt create pentru a fi la moda o scurta perioada, iar apoi a fi aruncate. La Woolver, propunem o reintoarcere la un stil minimalist; un stil in care noi definim hainele, nu ele pe noi. De aceea, misiunea noastra este sa creem haine care pot fi purtate oricand, oriunde, de mai multe generatii, fara a face rabat de la stil sau calitate.